Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Καταλήψεις σε σχολεία


Ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα των καθηγητών μας για αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους, εμείς οι μαθητές διαφόρων Λυκείων και Γυμνασίων των Ιωαννίνων θέτουμε από αύριο σε κάθε σχολείο της πόλης μας το ζήτημα της έμπρακτης συμπαράστασης στους εργαζόμενους λειτουργούς της εκπαίδευσης. Αναγνωρίζουμε τις κρατικές επιθέσεις και τις μιντιακές στοχοποιήσεις εις βάρος των  καθηγητών ως επιθέσεις εναντίον της Παιδείας και ολόκληρης της κοινωνίας. ,Αναγνωρίζουμε την επιτακτική ανάγκη για μια πολιτική απεργία που θα ενώσει όλους τους κλάδους εργαζομένων, μαζί με τους άνεργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, έξω από κομματικά μαντριά και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αν ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν η ερώτηση, ο Μάης του 2013 μας καλεί να δώσουμε την απάντηση. Καλούμε όλους τους συμμαθητές μας σε ολόκληρη τη χώρα να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για την έως τώρα συλλογική μας απραξία. Θέλουν το σχολείο απολίτικο κι απαθές, βυθισμένο στην αποχαύνωση και το Lifestyle? Ε ας αποδείξουμε πως είμαστε πολιτικά υποκείμενα, έτοιμα να ενώσουν την κοινωνία ενάντια στο Κράτος και τους βοηθούς του.

Καλούμε σε γενικές συνελεύσεις, αμεσοδημοκρατικές, όπου όλοι οι μαθητές θα συναποφασίσουμε για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.

Δεν είμαστε παιδιά, δεν είμαστε όμηροι. Είμαστε το μέλλον!

Συνέλευση μαθητών με αφορμή την απεργία των καθηγητών

Μαθητές Χωρίς Τάξη, Ιωάννινα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου