Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Κάτοικοι αντιμέτωποι με ΜΑΤ σήμερα το πρωί στον Κάκαβο


skouries.jpg
Ομάδα κατοίκων που ανέβηκε σήμερα νωρίς το πρωί στο βουνό για να ελέγξει αν η Ελληνικός Χρυσος συνεχίζει την αποψίλωση του ρέματος του Καρατζά, βρήκε το δημόσιο δασικό δρόμο κλειστό από διμοιρίες ΜΑΤ και ασφαλίτες.
Οι κάτοικοι παραμένουν εκεί μέχρι αυτήν την ώρα, αλλά περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν προς το παρόν γιατί η τηλεφωνική επικοινωνία είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, πίσω από τα ΜΑΤ, οι μπουλντόζες της εταιρείας συνεχίζουν την καταστροφή του αρχέγονου δάσους της περιοχής του ρέματος, για να το μετατρέψουν σε χώρο απόθεσης αποβλήτων του μεταλλείου των Σκουριών.
Οι σχετικές άδειες δεν έχουν παρουσιαστεί από την εταιρεία αν και ζητήθηκαν επανειλημμένως. Ο Δασάρχης Αρναίας στις 23 Απριλίου υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τη νομιμότητα των συγκεκριμένων εργασιών και θα ενημερώσει άμεσα τους κατοίκους. Δύσκολο έργο προφανώς γιατί ακόμα να αποφανθεί… Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Μακεδονίας στις 27 Απριλίου υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του εισαγγελέα, του δασάρχη, της εταιρείας και των επιτροπών αγώνα, όπου η εταιρεία θα παρουσιάσει όλες τις άδειες και εγκρίσεις που διαθέτει. Οι υποσχέσεις παρέμειναν υποσχέσεις και η καταστροφή συνεχίζεται.
Η παρουσία των ΜΑΤ στο βουνό είναι πλέον καθημερινή, όπως φαίνεται από παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε χθες. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι διαμηνύουν πως "Κι εμείς εκεί θα είμαστε. Κάθε μέρα".
alterthess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου