Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Για την χθεσινή μπαρότσαρκα του Μπαρμπαρούση


Για την χθεσινή μπαρότσαρκα του Μπαρμπαρούση και της παρέας του



Χθες,  7 Μαΐου, γύρω τις 10 το βράδυ, ο βουλευτής της Χ.Α Μπαρμπαρούσης οπλισμένος με το βουλευτικό του όπλο, μαζί με το μέλος της Τ.Ο.  Φλωροσκόυφη και δυο μπράβους εισέβαλλαν σε Καφέ-Μπαρ και ουζερί του Αγρίνιου. Αφορμή αυτής της επίσκεψης ήταν η «ατυχής» συνάντηση του Φλωροσκούφη με δυο αντιφασίστες πριν κάποια ώρα σε άλλη περιοχή του Αγρινίου... Άλλοτε απειλώντας και τρομοκρατώντας τους ιδιοκτήτες και τους θαμώνες άλλοτε  παρκάροντας το αυτοκίνητο τους στην μέση δρόμου, κατέβαιναν βιαστικά και τρέχοντας με στυλ «που είναι να τα γαμήσουμε», έκαναν μια γύρα και ξαναεπέστρεψαν βιαστικά στο όχημά τους και έφευγαν σαν τις κότες. Η βίαιη αντρική αδελφότητα της Χ.Α συνέχισε στο Δημοτικό Πάρκο όπου έψαχναν με φακούς μέσα στα σκοτάδια. Και όλα αυτά τη στιγμή που και οι ίδιοι γνώριζαν ότι αυθόρμητη συγκέντρωση αντιφασιστών – αντιφασιστριών βρισκόταν σε εξέλιξη σε κεντρική πλατεία του Αγρινίου.



Μια περαστική από τα σημεία που περιόδευσε η φασιστοσυμμορία, τους περιέγραψε ως «θρασύδειλους με φοβισμένο βλέμμα». Προφανώς ο Μπαρμπαρούσης και ο Φλωροσκούφης είναι φοβισμένοι, γιατί αλλιώς δεν θα οπλοφορούσαν. Προφανώς και είναι φοβισμένοι γιατί νοιώθουν κάθε μέρα να χάνουν όλο και πιο πολύ το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Είναι φοβισμένοι, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως το λεγόμενο «7% που τους στηρίζει» είναι κατά βάση άτομα που δεν πρόκειται να κουνήσουν το δακτυλάκι τους για τίποτα περά από το προσωπικό τους μικροσυμφέρον, δεν πρόκειται να νοιαστούν για τίποτα άλλο πέρα από τον κώλο τους. Ξέρουν και ξέρουμε ότι έχουν μόνο ψηφοφόρους και όχι ενεργά πολιτικά υποκείμενα. Στην αντίπερα όχθη, το σημερινό κίνημα αντίστασης, που παλεύει πολύμορφα ενάντια στην νέα σκλαβιά που θέλει να επιβάλλει το κράτος και το κεφάλαιο, έχει ως αιχμή με λόγο και πράξη τον αντιφασισμό, στήνοντας μάχες στους δρόμους, τις πλατειές, τις γειτονίες, τους χώρους εργασίας, τα σχολεία, τα γήπεδα... Στο αγρίνιο και παντού. Και μπροστά σε αυτήν την δυναμική οι φασίστες τα έχουν βρει σκούρα!



Όμως δεν επαναπαυόμαστε. Στους δρόμους, τις γειτονιές, τα πάρκα, τις πλατειές, τους χώρους και τα στέκια της πόλης που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και κινούμαστε, περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και πάντα δίχως φόβο.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!

   



          Κάποιοι αναρχικοί - κάποιες αναρχικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου