Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Aντιφασιστική δράση στην Ηλιούπολη


Το απόγευμα της Παρασκευής 26/4 κολλήσαμε, στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης και στη μικρή διαδρομή που οδηγεί από αυτήν στο κατάστημα εμπορίας αρωμάτων Γεωργάκη, την παραπάνω αφίσα και πετάξαμε αντίστοιχα τρικάκια. Ω καιροί, ω ήθη: ο άνθρωπος, που εμπορεύεται θελκτικά αρώματα στο κέντρο της Ηλιούπολης, αρέσκεται να "χαιρετά τον Ήλιο" και σκορπά στο διάβα του μια ανυπόφορη φασιστική δυσοσμία.
Η εποχή είναι δύσκολη. Ο Σταύρος Γεωργάκης, όπως και πόσοι ακόμα που ανασύρθηκαν από το βούρκο της ελληνικής κοινωνίας, φαίνεται πως αποφάσισε να διευρύνει τις δουλειές του. Προσπαθεί υπό την, πάντα απαραίτητη, καθοδήγηση και υποστήριξη να στήσει την Ηλιούπολη το μαγαζί "Χρυσή Αυγή". Νέα η επιχείρηση, πολύ το τρέξιμο. Αναζήτηση χώρου, επαφές με το κατάλληλο στελεχικό δυναμικό, δημόσιες σχέσεις κλπ.
Κανείς δεν πρέπει να μένει αβοήθητος σε τέτοιους καιρούς, λέμε εμείς. Με τις λιγοστές μας δυνάμεις θελήσαμε να δείξουμε στο φέρελπι χρυσαυγίτη ότι το τρέξιμό του θα είναι μετ' εμποδίων. Τουλάχιστον για όσο οι δυνάμεις μας αυτές το επιτρέπουν. Θα είμαστε πάντα απέναντι σε αυτόν και τους ομοίους του για να τους θυμίζουμε - το λιγότερο - ότι δεν είναι μόνοι, να τους ενημερώνουμε για τα ρίσκα των νέων τους επιχειρηματικών κινήσεων, να καταδεικνύουμε σε όσους έχουν ώτα ευήκοα και μάτια ανοιχτά ποιοι είναι οι φασίστες και ποια τα έργα τους. Όχι, λοιπόν. Στις γειτονιές μας οι φασίστες δε θα σουλατσάρουν ανενόχλητοι.
Ο Σταύρος Γεωργάκης αντιμετώπισε την παρέμβασή μας με όση πυγμή διαθέτει. Καβάλησε το μηχανάκι του, μάζεψε όσον από το φασιστικό συρφετό των νοτίων προαστίων μπόρεσε και, με την απαραίτητη στήριξη των μπάτσων της ΔΙΑΣ, πέρασε επανειλημμένως έξω από κοινωνικό χώρο της Ηλιούπολης, εκτοξεύοντας απειλές, επιδεικνύοντας - ή έτσι νόμισε - τη δυναμική του νέου του εγχειρήματος. Επιβεβαίωσε με αυτόν τον θορυβώδη τρόπο την αλήθεια των ισχυρισμών μας. Έτσι, ως και οι τυφλοί κάτι είδαν!
Το μαγαζί του Σταύρου Γεωργάκη (αυτό που ήδη έχει, όχι αυτό που θέλει να ανοίξει) βρίσκεται στη λεωφόρο Ειρήνης. Ας κλείσουμε λέγοντας πως εμείς δε θα είμαστε διατεθειμένοι να του την προσφέρουμε ποτέ. Ούτε σε αυτόν ούτε στους ομοίους του!

αντιφασίστες - αντιφασίστριες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου