Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Απόπειρα επίθεσης Γερμενή εναντίον Καμίνη

 Την οργή των χρυσαυγιτών προκάλεσε η ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα, μετά από απόφαση του δημάρχου Αθηναίων. Σύμφωνα με καταγγελία του δημάρχου Αθηνών, Γιώργου Καμίνη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, επιχείρησε να του επιτεθεί με γροθιά αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι. Κατά μαρτυρίες ο Γιώργος Γερμενής, οπλοφορούσε. Δεν υπάρχει αναφορά σύλληψης του βουλευτή. Ο κ. Καμίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα εναντίον του βουλευτή της ΧΑ. Στο μεταξύ, δικογραφία σχηματίζεται από την αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο.
Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου μετά την ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να διανέμει τρόφιμα στα γραφεία της, υπό την διακριτική παρακολούθηση αστυνομικών δυνάμεων.
Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής αντιλήφθηκε ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων, εισέβαλε στο χώρο και επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι ο βουλευτής «μπήκε λάθρα στο φρουραρχείο», όπου γινόταν διανομή αγαθών από τον δήμο Αθηναίων σε απόρους, και προσπάθησε να τον χτυπήσει. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο βουλευτής δεν τα κατάφερε και χτύπησε ένα 12χρονο κοριτσάκι.
Μαρτυρίες αναφέρουν επίσης ότι ο επιτιθέμενος έφερε όπλο και προσπάθησε μάλιστα να το βγάλει, ενώ τον κρατούσε η ασφάλεια του δημάρχου.
«Είναι δυνατόν αυτό το υποκείμενο να περιφέρεται και να οπλοφορεί; Είχε το χέρι στο όπλο. Πήγε να βγάλει όπλο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις αρχές, αλλά και τους πολίτες» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων σε δηλώσεις του στο Βήμα.
«Πρόκειται για την τακτική της κλιμακούμενης έντασης, αλλά εμείς απαντάμε με ψυχραιμία και προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα υποχωρήσουμε, γιατί προασπιζόμαστε θεσμούς και σύμβολα της πόλης» επισήμανε ο Γ.Καμίνης.
Αναφερόμενος στην ματαίωση του συσσιτίου «μόνο για Έλληνες» νωρίτερα στο Σύνταγμα, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «η δημοκρατική πολιτεία έπρεπε να απαντήσει στον τσαμπουκά τους».

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση της χαρακτηρίζει «αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού με ευθύνη του κόμματος». Συγκεκριμένα, σημειώνεται: «Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».
Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη εξαπέλυσε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε ο δήμαρχος από τον βουλευτή της Χ.Α. Γιώργο Γερμενή, τονίζοντας ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε πως ο κ. Γερμενής προπηλακίστηκε από ανθρώπους της ασφάλειας του Γιώργου Καμίνη οι οποίοι ήταν ένοπλοι και υποστήριξε ότι «δεν έκανε απολύτως τίποτα», διαψεύδοντας την καταγγελία ότι γρονθοκοπήθηκε ανήλικο κορίτσι. «Κοιτάξτε το βίντεο, βλέπετε πουθενά όπλο;» δήλωσε.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε πως η απομάκρυνση του Γιώργου Γερμενή από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ήταν παράνομη και θα κινηθούν δικαστικά, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα σημερινά επεισόδια το πρωί στο Σύνταγμα στο «συσσίτιο μόνο για Έλληνες» που επιχείρησε να διοργανώσει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, τονίζοντας πως «ο λαθροδήμαρχος που θέλει να κάνει τζαμιά στην Αθήνα έκανε την ένταση για να διαφημιστεί» ενόψει δημοτικών εκλογών.

Τέλος, από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε η Πόπη Τσαπανίδου, στην οποία είπε: «Εσείς λαμβάνετε έναν υψηλό μισθό και δεν κάνετε τίποτα. Εγώ δίνω τα πιο πολλά σε Έλληνες».
Δεν επετράπη το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί δεν επετράπη το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα παρά τις προσπάθειες του κόμματος που εμποδίστηκαν από την αστυνομία, η οποία προχώρησε και σε περιορισμένη χρήση χημικών.
Από χθες, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε διαμηνύσει ότι αρνείται κατηγορηματικά να επιτρέψει τα «συσσίτια μίσους», που «προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».
Σε σημερινές του δηλώσεις ο Γιώργος Καμίνης έκανε λόγο για νίκη της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας και τόνισε ότι «η λογική του τσαμπουκά δεν περνάει». Ανακοίνωσε δε, ότι από ‘δω και πέρα η πλατεία Συντάγματος δεν θα χρησιμοποιείται «για διανομές από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε». Δικογραφία για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος
Δικογραφία σχηματίζεται από την Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλ.Κασιδιάρη, Γ. Λαγό και Ηλ. Παναγιώταρο, με σκοπό τη διανομή τροφίμων.
Δεδομένου ότι δεν υπήρχε σχετική άδεια από το δήμο Αθηναίων, οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν φορτηγό με τρόφιμα να προσεγγίσει την πλατεία, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.
Η δικογραφία αφορά σε προπηλακισμούς, εξίβρυση και άλλα αδικήματα από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου